Onder de naam NexTechnician werken het ROC van Amsterdam en de aangesloten mobiliteitsbedrijven uit de regio Amsterdam samen aan up-to-date en toekomstgericht onderwijs. Deze samenwerking is ontstaan vanuit een kloof tussen de eisen die het bedrijfsleven leven stelt aan medewerkers en de kennis en vaardigheden van de pas-afgestudeerde mbo-studenten.

Een oorzaak van die gap is dat technologische ontwikkelingen in de mobiliteitsbranche te snel gaan voor het mbo-onderwijs. Ook beschikt het onderwijs over onvoldoende financiële middelen om de praktijklokalen en leermiddelen te innoveren.

Met NexTechnician willen we die kloof dichten. Innovaties, onderwijsvernieuwing en kwalitatief goede instroom die aansluit dragen verder gezamenlijk bij aan een positief imago van het werken in de mobiliteitsbranche.
Word ook samenwerkingspartner van NexTechnician en profiteer van de voordelen. Krijg bijvoorbeeld direct toegang tot de instroom van nieuwe kwalitatieve en goed opgeleide medewerkers via het Matchingportaal.

Voordelen van de samenwerking

  • Jouw leermeester staat direct in contact met getalenteerde en gepassioneerde techniekstudenten die passen bij je bedrijf
  • Instroom van kwalitatief goede nieuwe medewerkers. De ideale kweekvijver voor het door ontwikkelen van je eigen toptalenten.
  • Kennis van de (afgestudeerde) leerling is up-to-date dankzij het samen ontwikkelen van onderwijs
  • Speciale programma’s voor de (persoonlijke) ontwikkeling van je huidige medewerkers
  • Ondersteuning van arbeidsmobiliteit binnen én buiten je bedrijf dankzij samenwerking met regionale en landelijke fondsen.
  • Uitbreiding van je netwerk voor nieuwe kansen en mogelijkheden.

Werk met ons samen in techniekteams aan up-to-date en innovatief onderwijs
Als samenwerkingspartner van NexTechnician ontwikkel je samen met het ROC van Amsterdam up-to-date en innovatieve opleidingen in de mobiliteitstechniek. Dit doen we onder andere met techniekteams; want iedereen weet dat docenten en leermeesters dé grote inspirators zijn voor studenten.

In techniekteams bundelen we de kennis van leermeesters, docenten en branchetrainers. Deze teams werken samen aan het beste onderwijs voor onze studenten van de opleidingen mobiliteitstechniek.

  • Docenten hebben kennis van jongeren, het schoolsysteem en techniek.
  • De leermeesters beschikken over kennis van de nieuwste technologische ontwikkelingen en weet welke kennis een nieuwe medewerker moet hebben.
  • En de branche-trainers kennen de nieuwste trainingsvaardigheden en innovaties in de mobiliteitsbranche.

Word samenwerkingspartner

Als jij leermeesters voor ons hebt, dan hebben wij gepassioneerde techniektalenten voor jou!

Samenwerkingspartner houdt in dat je bedrijf zich aansluit bij NexTechnician. Hiervoor betaal je als partner een vaste financiële bijdrage en stel je leermeesteruren beschikbaar. Het aantal uren van jouw leermeester is gebaseerd op het aantal productieve monteurs in de werkplaats van je bedrijf. Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar de nieuwste materialen voor praktijklessen.

Sluit je vandaag nog aan en profiteer van de voordelen zoals instroom van goed opgeleide medewerkers.

Interesse?

Vul het aanmeldformulier, dan nemen wij contact met je op

SAMENWERKINGSPARTNERS