Doe mee in onze ‘techniekteams’

Doe mee in onze techniekteams en wordt samen met de docenten en branche- trainers ‘Innovator’ van het onderwijs in de mobiliteitstechniek! Jongeren hebben goede begeleiding nodig in de praktijk. NexTechnician heeft daarom de praktijkbegeleiding op bijzondere wijze vormgegeven namelijk met ‘techniekteams’. Dit team bundelt verschillende soorten kennis tot een uniek pakket. Deze teams bieden ook kansen aan uw bedrijf.

De rollen in de teams

De ROC-docenten: kennis van jongeren, het schoolsysteem en technische kennis.
De leermeesters: kennis van de laatste techniek en hoe het werkt in een bedrijf.
De branche-trainers: trainingsvaardigheden en kennis van innovaties.

Technisch talent is schaars

Iedereen weet dat een docent of leermeester een enorme inspirator is. Goed opgeleide, nieuwe, technische medewerkers zijn schaars. Voor de continuïteit van uw bedrijf kan het interessant zijn om vroegtijdig kennis te maken met potentiele nieuwe medewerkers en een positief imago bij hen te krijgen. Via NexTechnician heeft uw leermeester zicht op eventueel talent en uw nieuwe medewerkers van de toekomst. En dat is interessant want de investering in de werving en opleiding van (nieuwe) medewerkers is vaak groot. En een slechte match vaak kostbaar.

Kosten en baten

Gemiddeld investeert een leermeester ongeveer 1 uur per week in het techniekteam. Het levert hem echter veel meer op dan dat het kost. Zo weet hij exact waar zijn leerling op school mee bezig is en heeft hij grote invloed op de lesstof die wordt gegeven. Het is immers in zijn belang dat de leerling bij het behalen van zijn diploma goed is toegerust voor het werk in de werkplaats. Bijkomend voordeel is dat er rechtstreeks contact is met de docenten van school zodat vragen in no time kunnen worden opgelost. Daarnaast zorgen de contacten met collega leermeesters uit de regio en de branche-trainers voor een netwerk dat goed van pas komt in de zich snel veranderende technologie.

Meedoen met NexTechnician

Wij geloven dat vele handen, lichter werk maakt. Het bedrijfsleven in de regio groot Amsterdam heeft een gezamenlijk belang als het gaat om goed opgeleide mensen. Hier werken we in samen om het geheel beter te maken. Het is jammer wanneer dit op de schouders van slechts enkele, enthousiaste bedrijven komt. En dat alleen zij profiteren van de voordelen ervan. Doe dus mee en meld je aan.