Kennisbijeenkomst ‘Het boeien en binden van jonge medewerkers’

Kennisbijeenkomst ‘Het boeien en binden van jonge medewerkers’

Kennisbijeenkomst ‘Het boeien en binden van jonge medewerkers’

door
241 241 mensen hebben dit evenement bekeken.

Op 23 mei nodigen wij leden en belangstellenden uit voor een bijzondere kennisbijeenkomst bij NexTechnician. Een bijeenkomst waar we dieper ingaan op die onderwerpen die van cruciaal belang zijn voor jonge professionals (generatie Z), waarmee wij ze kunnen boeien en binden aan onze bedrijven. Waarom denken en doen jongeren zo anders dan wij?

In de tienerjaren begint de reis naar vrijheid. Met een bijbaan kunnen jongeren keuzes maken over hoe ze hun geld besteden: uit eten gaan, sociale activiteiten en kleding kopen. Het zijn niet toevallig activiteiten die een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van jongeren. Een bijbaan biedt namelijk meer dan alleen een extra zakcentje. Het brengt vormende ervaringen met zich mee die variëren van de eerste ontmoeting met een baas tot het omgaan met conflicten op de werkvloer, van het maken van plannen tot het omgaan met onverwachte gevoelens zoals verliefdheid. Dit alles vormt de opmaat naar de grote levensvragen: welke weg wil je inslaan, welk beroep wil je uitoefenen en waarom?

Echter, hier ontstaat vaak een groot conflict tussen de zelfperceptie van jongeren en de verwachtingen die wij als bedrijf hebben. Dit conflict blijft ook in de eerste jaren van hun professionele leven bestaan. Het verloop en het switchen van banen zijn aan de orde van de dag. Voor werkgevers wordt het dan ook steeds belangrijker om jong talent niet alleen aan te trekken, maar ook te behouden. En hier komt NexTechnician om de hoek kijken om daarbij te helpen en kennis te delen.

Of het nu gaat om bijbaners, stagiairs, BBL’ers of jonge starters, in veel organisaties vervullen jonge mensen cruciale taken. Maar begeleiding en coaching van deze jonge medewerkers vereisen vaak een duidelijke visie en structuur. Hun werkcontext verschilt immers sterk van wat ze gewend zijn van school, thuis of hun vriendengroep.

Het is daarom essentieel dat leidinggevenden en coaches inzicht hebben in de ontwikkeling van jongeren: hoe werkt hun brein in de puberteit? Hoe kunnen we Generatie Z begrijpen? Wat zijn realistische verwachtingen van jonge collega’s? En waarom is regelmatige feedback zo belangrijk voor jongeren?

Met Youngworks hebben we een inspiratiesessie en training voorbereid om leermeesters, praktijkopleiders, teamleiders, HR-medewerkers en andere leidinggevenden te voorzien van inspiratie en concrete tips om jong talent optimaal te begeleiden en te behouden.

Door duidelijk te communiceren wat jouw organisatie te bieden heeft, word je automatisch aantrekkelijker voor de jongste generatie. En NexTechnician staat graag klaar om je daarbij te ondersteunen.

Wil je meer weten over hoe NexTechnician jou kan helpen bij het aantrekken van jong talent en ook nog eens naar huis gaan met concrete tips hoe je jong talent optimaal kan boeien en binden aan je bedrijf? Meld je dan direct aan voor de bijeenkomst op 23 mei. Je kunt je aanmelden via het formulier op onze website. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Voor leden is deze trainingsavond gratis, niet leden betalen € 55,- excl. btw inclusief buffet.

Programma:
– 17.30 tot 18.00 uur: inloop
– 18.00 tot 18.30 uur: dinerbuffet
– 18.30 tot 20.30 uur: kennisavond ‘Boeien en binden generatie Z’
– 20.30 tot 21.00 uur: napraten tijdens netwerkborrel

 

Datum en tijd

23-05-2024 @ 17:00
 

Locatie

Share With Friends