Altac Coating Group brengt kennis de school in

Op 13 februari zijn Abdel Bouratour, Coen Kraak en Jacques Neefs op uitnodiging van Altac Coating Group naar Autocolor Fryslan in Joure gegaan om daar de nieuwste ontwikkelingen te zien op het gebied van (klein-) schadeherstel en autospuiten.

Het doel van het bezoek was om te ervaren welke innovatieve technieken van belang zijn om in het curriculum op te nemen zodat de studenten met actuelere kennis de branche instromen. Bijzonder interessant zijn de thermoplastische oplossingen die werden getoond: Altac heeft geïnvesteerd in onderzoek naar en ontwikkeling van thermoplastische materialen die kunnen worden gebruikt voor het herstellen van beschadigde kunststofonderdelen van voertuigen. Deze materialen zijn flexibel, duurzaam en kunnen gemakkelijk worden gevormd om aan de contouren van het voertuig te voldoen. Ze bieden een uitstekende hechting op verschillende soorten kunststof en kunnen zelfs worden gebruikt voor het repareren van complexe vormen zonder de noodzaak van dure vervangingen.

Ook de geavanceerde digitale kleurmatch-technologie van de Moonwalk verfmengmachine was indrukwekkend. De exacte kleur van het voertuig kan worden geïdentificeerd en gereproduceerd. Dit zorgt voor een nauwkeurige en consistente kleurmatch met de rest van het voertuig. Het vermindert de noodzaak van handmatige kleuraanpassingen, waardoor de kans op fouten wordt geminimaliseerd.

Altac Coating Group heeft aangekondigd om gedurende het schooljaar specifieke kennis in te laten brengen door hun ervaren trainers met nieuwe materialen gastlessen te laten verzorgen bij NexTechnician. De eerste gastles die gaat over de nieuwste autospuitpistolen staat al gepland. Met dank aan Jerome Hulsebos en Edwin Hageman voor hun inzet ter verbetering van het onderwijs!