Nieuwe opleiding: Serviceadviseur/ Schadecalculator Automotive

In september 2024 start op MBO College Westpoort, in samenwerking met NexTechnician, een nieuwe opleiding om Automotive ondersteunend personeel op te leiden. Niet zomaar een gewone opleiding, maar een voor studenten die écht van aanpakken houden. Want van aanpakkers, daar houdt de Automotive van!

Zo kun jij zelf bepalen wanneer tijdens de opleiding je positie in het bedrijf verandert van stagiair naar betaalde BBL-student. Zo start je bij aanvang van de opleiding al met een arbeidsovereenkomst en verdien je jouw eigen salaris! Van techniek word je tenslotte rijk!

 

Praktische informatie

De opleiding start op niveau 3. Je krijgt op school een goede voorbereiding om een perfecte entree te kunnen maken in de beroepspraktijk in de Automotive. Gedurende de driejarige opleiding word je onder andere uitgebreid getraind in:

  • Klantenontvangst
  • Klantencontact
  • Het maken van afspraken
  • Het plannen en organiseren van reparaties
  • Het calculeren van schades en factureren van reparaties

Daarnaast krijg je vanuit NexTechnician natuurlijk ook een belangrijke basis van techniek aangereikt. Deze allround opleiding zorgt ervoor dat je je snel thuis voelt in de Automotive en een basis hebt om op door te groeien, afhankelijk van jouw ambities en capaciteiten. Wil je meer weten over de opleiding of je aanmelden, neem dan contact op met Gerard Alders (g.alders@rocva.nl).

Deze opleiding is tot stand gekomen op aanvraag van enkele grote dealerholdings en autoschadebedrijven uit Amsterdam en de regio Noord-Holland. Het is daarom een pré als je voor deze opleiding ook buiten Amsterdam kunt reizen.

Beschikbare opleidingsplaatsen voor de functie Serviceadviseur/ schadecalculator