NexTechnician biedt haar leden een gratis Leercultuurscan

Het tekort aan vakmensen is groot en groeiende en dit is een remmende factor op onder andere de energietransitie. Het meerjarige programma ‘Green Tech Campus MRA’ houdt zich op allerlei manieren bezig met het vergroten van instroom en behoud van medewerkers voor organisaties én voor de sector. NexTechnician is partner van dit programma. Eén van de dingen die NexTechnician aanbiedt aan haar eigen partners in het kader van dit programma is de leercultuurscan van CrossOver.

Een bedrijf met een positieve leercultuur stimuleert leren en ontwikkelen van alle  medewerkers. Medewerkers vinden het vanzelfsprekend om bezig te zijn met hun vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling en helpen elkaar daarbij. Bedrijven zijn hierdoor zelf flexibeler en meer wendbaar. Een leercultuurscan geeft een bedrijf inzicht in welke dingen ze al goed doen en op welke punten ze nog kunnen verbeteren op het gebied van instroom en behoud van medewerkers.

Hoe werkt een leercultuurscan?

Alle partners van NexTechnician kunnen zich kosteloos aanmelden voor een leercultuurscan tot en met 1 juli 2024. Bij deelname wordt iemand uit jouw organisatie benaderd om online een vragenlijst in te vullen. Dit kost ongeveer 15 minuten. Na het invullen van deze vragenlijst wordt diezelfde medewerker telefonisch of via Google Meet benaderd voor een kort vervolginterview.
Uiteindelijk ontvangt jouw organisatie een korte en duidelijke terugkoppeling over waar jullie staan (ten opzichte van andere NexTechnician partners) en wat jullie kunnen doen om de grootste aandachtspunten te verbeteren.

De informatie uit de leercultuurscan gebruikt CrossOver om de gemene delers onder de uitdagingen van NexTechnician partners op het gebied van instroom en behoud van medewerkers te definiëren. Deze input zal NexTechnician gebruiken in het opstellen van hun aanbod.

Geïnteresseerd? Vul onderstaand formulier in, dan neem CrossOver contact met je organisatie op.